Fotbal – Liga a III-a: Puncte risipite în ultimele minute!

0
180

Jocul derbi de fotbal contend pentru etapa a opta a Ligii a III-a  a adus față în față ocupantele primelor două poziții din clasament : CSM Slatina și AFC Progresul 1944 Spartac București. Ambele echipe veneau după două rezultate mai puțin scontate mai ales cel obținut de CSM Slatina la Colonești, în fața echipei locale Vedița, joc în urma căruia slătinenii au obținut un singur punct.

În meciul cu bucureștenii, gazdele au început foarte timid, de foarte puține ori baloanele oferite de mijlocași celor două vârfuri de atac Căpățână șI Capătă, care nu au reușit să pună în pericol real poarta apărată de Voican.

De partea cealaltă oaspeții au uzitat foarte mult de jocul de pase atât în linia de apărare cât șI la mijloc căutând să fragmenteze cât mai mult jocul de atac al gazdelor. ȘI dacă pe parcursul primei reprize fazele spectaculoase au lipsit cu desăvârșire, spre final în minutul 42 o centrare d epe partea dreaptă  a lui David Oprescu a ajuns în careul de 16 metri, fundașul bucureștean Vlad a ratat total degajarea după un luft spectaculos, balonul ajungând la Vasile Gheorghe care printr-un șut plasat l-a expediat în poarta bucureșteană. La reluare cu avantaj la limită, slătinenii au încercat să se apropie de poarta oaspete prin angajări către cele două vârfuri, care din păcate au fost deseori blocate de apărătorii de la Spartac. Totuși, în minutul 60 după o cursă pe partea dreaptă, același David Oprescu a centrat balonul în careul de 16 metri, iar mingea a luat o traiectorie curioasă și a intrat în poartă cu largul concurs al goalkeper-ului bucureștean.

Cu două goluri la activ publicul și fotbaliștii credeau că toate cele trei puncte vor intra în visteria gazdelor care își puteau consolida poziția de lider. Numai că după cum se știe scorul de 2-0 este cel mai periculos în fotbal, și ceea ce s-a întâmplat ulterior a dovedit încă o dată acest adevăr. Neavând ce pierde, bucureștenii au încercat mai multe pe atac și în minutul 80, în urma unui corner de pe partea stângă executat de Donca, balonul a fost reluat imparabil în poartă de Acasandrei. Din cauza deselor întrerupei de pe parcursul reprizei secunde, arbitrul de centru a acordat 5 minute de prelungire în ultimul dintre ele  oaspeții reușind să smulgă în extremis un punct; a fost o lovitură liberă de la circa 35 metri, balonul expediat de Stanciu a fost ”bâlbâit” în fața porții de mai mulți jucători, iar tușierul de pe partea dreaptă a ridicat steagul și a semnalizat că balonul a depășit linia porții.

Golul oaspeților a fost creditat către jucătorul Tudorache, care prin reușita sa – mult contestată de public și jucători – a adus un punct echipei vizitatoare.

Au evoluat formațiile: CSM : Grecu – Bodri Toma, Cotigă, Manea, Demici, V. Gheorghe, O. Popescu, D. Oprescu, Vlada, Căpățână, Capătă. Au mai jucat : Necșulescu, Radu, Toma.

Spartac : Voican – Vlad, Acasandrei, Boiangiu, Stanciu, Leafu, Geană, Milea, Donca, Tudorache, Lixandru. Au mai fost folosiți : Parfeon, Grigore, Petcu, Șandru.

În etapa viitoare, vineri, 25 octombrie, cu începere de la ora 15 :00, tot pe Stadionul 1 MAI, CSM Slatina primește vizita liderului actual al seriei, Flacăra Moreni.