Fiul unui fost fotbalist slătinean, contract pe patru ani cu Real Zaragoza. Povestea puștiului de 10 ani

0
1670

Iannis-Andrei Niculescu este un puști de 10 ani care a semnat, săptămâna aceasta, cu clubul Real Zaragoza.

Micuțul fotbalist este născut în Spania, la Zaragoza, dar are rădăcini puternice în Slatina, județul Olt. Acesta este fiul lui Marius Niculescu, fost fotbalist din generația de excepție formată de profesorul Ion Părvulescu, din care au mai făcut parte Ionuț Luțu, Augustin Chiriță, Ionel Dănciulescu și Claudiu Niculescu.

Iannis Niculescu a început fotbalul la 3 ani jumătate, la clubul RSD Santa Isabel, fiind apoi transferat la V.D Montecarlo, filiala lui Real Zaragoza. Este jucător de picior stâng și evoluează pe postul de fundaș central. Pentru că marile cluburi din Spania investesc foarte mult în copiii talentați, scouterii clubului l-au urmărit pe Iannis Niculescu mai bine de un an jumătate. Zilele trecute, părinții copilului de 10 ani au parafat înțelegerea cu Real Zaragoza, contractul fiind pe o perioadă de patru ani.

Tatăl micuțului fotbalist, Marius Niculescu, spune că deprinderile și calitățile fiului sunt moștenite din familie. Ca tată și ca fost fotbalist este foarte mândru că fiul său se află în curtea unui club cu tradiție în La Liga.

„În primul rând, este moștenire de familie. Pentru ca toată familia noastră, începând de la bunici, a jucat fotbal. Sunt foarte mândru de el. Este un copil bun, pasionat, se antrenează zilnic și este foarte serios. Eu nu am fost atât de serios când jucam fotbal. De când avea băiatul un an a început să dea cu piciorul în minge, a fost ceva natural, în niciun caz forțat. Copilul a jucat sub îndrumarea lui Juan Guerrero, un antrenor și un om de calitate cum rar s-a întâlnit, fără a face diferența între străini și spanioli. Echipa lui a fost formată de acest antrenor acum trei ani, iar în toată această perioadă a câștigat tot ce s-a putut câștiga în Aragon, plus toate turneele adjudecate în zona Valenciei, Catalunia, câștigând împotriva FC Barcelonei. Datorită parcursului bun, Real Zaragoza a luat trei jucători de câmp și un portar, unul dintre ei fiind Iannis”, a spus Marius Niculescu, tatăl micuțului fotbalist.

Marius Niculescu are acum 44 de ani, iar la 11 ani a fost desemnat cel mai bun jucător la Cupa Speranțelor de la Plopeni, la fotbal sală. Un an mai târziu, Marius Niculescu a devenit campiona național la Buhuși, fiind apoi luat de Sportul Studențesc, unde a jucat trei ani. La 17 ani, Marius Niculescu a debutat în Divizia B, la Râmnicu-Vâlcea, echipă care va retrograda, slătineanul plecând la formația din Drăgășani. A revenit la Slatina ca antreneor secund la Constructorul Slatina.

Marius Niculescu locuiește de mai bine de 14 ani în Spania, la Zaragoza, mezinul familie, Iannis, fiind născut în țara unde Messi și compania sunt idoli incontestabili ai generațiilor de copii.

Succes Iannis Niculescu!