Cupa României are un nou format

0
89

Federația Română de Fotbal a făcut public, luni, noul format al Cupei României, care va intra în vigoare din sezonul viitor, 2022/2023. Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din 18 mai noua structură.

Decizia de a schimba modul de desfășurare a competiției a fost luată cu ajutorul partenerului Hypercube, care a remodelat competiții europene și mai multe campionate de pe continent, inclusiv UCL, și în urma consultărilor cu toate părțile interesate, cluburi, AJF-uri, deținători de drepturi, jurnaliști, suporteri și sindicatul jucătorilor.

Schimbarea a fost implementată pentru a spori interesul pentru această competiție, atât din partea suporterilor, cât și din partea televiziunilor.

Structura noului format al Cupei României:

  • Faza regională: 42 de câștigătoare ale fazelor județene, cu șapte finale.
  • Turul 1: 7 campioane regionale + 69 de echipe din Liga 3 = 76 de echipe
  • Turul 2: 19 formații din Liga 3 + 38 de echipe din Turul 1 + 1 formație din Liga 2 = 58 de echipe.
  • Turul 3: 29 de echipe din Turul 2+ 19 echipe din Liga 2 = 48 de echipe
  • Play-off: 24 de echipe din Turul 3 + 8 echipe din Liga 1 =32 de echipe
  • Faza grupelor:  16 echipe din play-off + 8 echipe din Liga 1 (locurile 1-8) 

    Cele 24 de echipe vor fi împărțite în 4 grupe a câte 6 formații, cu cap de capi de serie: Urna 1 (primele 8 echipe din Liga 1), Urna 2 (următoarele 8 echipe în funcție de clasament) și Urna 3 (ultimele 8 echipe în funcție de clasament). 

    Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din Urna 1, o echipă din Urna 2 și o echipă din Urna 3, la nivelul fiecărei grupe.

    Primele două clasate se vor califica în faza sferturilor de finală.

Sursă: www.digisport.ro