Clubul Pandurii Târgu Jiu a fost exclus din Liga a 2-a

0
336

Decizie șoc în Liga 2 luată în data de 8 octombrie 2020, de Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal. Clubul Pandurii Târgu Jiu a fost exclus din campionat, astfel că sezonul va continua din etapa a 7-a cu 20 de echipe, încă cu două formații care vor sta aproape în fiecare etapă, fiindcă această ediție a început cu număr impar de combatante. Trupa gorjeană a jucat chiar joi în turul 3 al Cupei României, la Filiași, unde a pierdut cu 2-0 și a fost eliminată din competiție. Ulterior, a aflat și decizia comisiei federație, de la reporterul Liga2.ro.

Pandurii a rămas fără certificare și a fost exclus din Liga 2
Clubului Pandurii Târgu Jiu i s-a respins din nou certificarea pentru acest sezon de Liga 2 și, astfel, a fost exclus din campionat.

Comisia de Licențiere a refuzat inițial acordarea certificării pentru Liga 2 clubului Pandurii, iar gruparea gorjeană a obținut dreptul de a evolua în campionat la Comisia de Recurs. Litigiul a continuat după ce fostul antrenor Adrian Bogoi a acuzat fostul club de semnătură falsă în cazul litigiului cu el, iar astăzi, Comisia de Recurs a FRF a decis desființarea propriei decizii din 24.08.2020, nr. 32, respingerea recursului formulat de Pandurii ”împotriva Hotărârii nr. 17 din 17.08.2020, pronunțată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în contradictoriu cu FRF”, deci anularea cerfiticării.

Decizia poate fi atacată la TAS, în termen de 10 zile de la comunicare și e definitivă și executorie pe plan intern, acesta fiind și motivul pentru care echipa Pandurii nu este programată să joace duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Farul, în etapa a 7-a.

”• Admite cererea de revizuire.
• Desființează Decizia Comisiei de Recurs nr. 32 din 24.08.2020.
• Respinge recursul formulat de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu împotriva Hotărârii nr. 17 din 17.08.2020, pronunțată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în contradictoriu cu FRF.
• Definitivă și executorie pe plan intern.
• Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 10 de zile de la comunicare.
• Pronunțată astăzi, 08.10.2020, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică, nr. 12, sector 2.”, sună decizia Comisiei de Recurs a FRF din 8 octombrie 2020, în litigiul dintre FRF și Pandurii Târgu Jiu.

Rezultatele înregistrate până în acest moment în campionat de Pandurii vor fi anulate, astfel că șase echipe vor rămâne fără trei puncte acumulate în clasament.
Este vorba de Metaloglobus (3-0 la masa verde), Rapid (2-1), Turris Oltul Turnu Măgurele (5-0), Concordia Chiajna (4-0), CS Mioveni (2-1) și Universitatea Cluj (2-0).