Vârsta de pensionare, SCHIMBATĂ în România: FEMEILE trebuie să știe că sunt DIRECT VIZATE de noua lege

0
694

Un nou proiect de lege prevede că orice femeie va putea ieși la pensie mai devreme cu doi ani pentru fiecare copil născut și crescut până la vârsta de cel puțin 10 ani. Principalul motiv pentru impunerea acestei măsuri ține de declinul demografic al populației României.

Proiectul de Lege a Pensiilor a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii. Acesta mai prevede că salariații care își desfășoară activitatea în condiții grele vor primi o reducere de un an pentru fiecare doi ani munciți. Cei care lucrează 24 de ani se pot pensiona, așadar, cu 12 ani mai devreme. În acest caz, vârsta minimă va fi de 53 de ani pentru bărbați și de 51 de ani pentru femei.

Pe lângă cei care fac muncă grea, favorizați sunt și cei din zona artistică. O anexă a legii cuprinde și o listă cu profesiile din activitatea artistică ale căror locuri de muncă se încadrează în condiții speciale. Acestea sunt: balerin, dansator, acrobat, jongler, clovn, călăreț de circ, dresor de animale sălbatice, solist vocal de operă și de operetă, instrumentist la instrumente de suflat și cascador.

Sursa :b1.ro