Senator Voiculescu: Vouchere de vacanță pentru angajații din privat!

0
266

Parlamentarii din principalele partide politice au semnat un proiect de lege care propune acordarea de vouchere de vacanță pentru angajații din privat. Valoarea voucherului ar trebui să fie în valoare de 1.450 lei, banii urmând să fie suportate de la bugetul de stat.

Voucherele ar urma să ajungă la 4,2 milioane de angajați din privat, impactul bugetar anual fiind de peste 6 miliarde lei.

PNL și celelalte partide politice aflate la guvernare au depus la Senat un proiect de lege privind acordarea voucherelor de vacanţă şi angajaţilor din mediul privat. Conform propunerii legislative, “în cursul anului fiscal angajaţii pot beneficia de vouchere de vacanţă, de prima de vacanţă şi bilete de odihnă acordate potrivit legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare”. 

Deși efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanţă celor circa 4,2 milioane de salariaţi din sectorul privat este de circa 6,09 miliarde lei, considerentul comun al celor trei partide inițiatoare este unul pozitiv, deoarece se estimează că circa 60%-65% se va întoarce în bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit de salarii, impozit pe profit.
Marți, 21 martie, propunerea legislativă va intra în dezbatere în Senat, ca primă cameră sesizată, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaților. Dacă va primi aviz pozitiv la ambele Camere, anul viitor vor putea primi vouchere de vacanță și angajații din mediul privat.” a transmis Voiculescu.