Se dau bani de la stat! Subvenții de 2250 de lei în fiecare lună

0
2539

Se dau bani de la stat. O nouă facilitate importantă pentru acești români. Sunt subvenții de 2250 de lei în fiecare lună. S-au aflat și condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru ca întreaga sumă să intre în conturi.

Firmele mici și mijlocii primesc un nou ajutor important pentru a supraviețui. Pentru a atrage angajați, dar și banii de la stat, antreprenorii încearcă să profite de legea uceniciei, care există din 2015, dar ale cărei norme de aplicare au fost elaborate abia anul trecut.

Au de câștigat atât patronii, care primesc ajutor de la stat, cât și muncitorii, care se specializează în timp ce sunt și plătiți. În ultima vreme, tot mai mulţi antreprenori, mai ales cei cu noi afaceri, dar şi muncitori, au descoperit avantajele programului de formare a ucenicilor, spun autorităţile.

 

Ajutor de 2250 de lei de la stat

Fiecare antreprenor care angajează un ucenic primeşte 2.250 de lei pe lună subvenţie de la stat. Ucenicii sunt îndrumaţi de un profesor formator. „Ideea a început în urmă cu cinci ani, tocmai din necesitatea de a avea personal. Era un deficit de personal fantastic. În ultima vreme, mulţi, mulţi antreprenori mă sună şi mă roagă să le dau specialişti”, explică Ionela Andrici, profesor formator.

Și specialiștii văd cu ochi buni această măsură. „Mediul privat oricum avea o problemă că nu mai reuşea să gaseacă forţă de muncă. Ucenicia este o formă de evoluţie în profesie, întotdeuna dacă depăşeşti această fază poţi să te împlineşti, să devii bun profesionist, poţi să te împlineşti la tine acasă”, anunță Dan Chirleșan, economist.

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, numărul ucenicilor angajaţi în acest an a crescut cu aproximativ 30 la sută faţă de 2018. Dar există judeţe care depăşesc media naţională.

Sursa: capital.ro