Salariul minim va fi mărit

0
263

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că partidul său dorește majorarea salariului minim pe economie la 3000 de lei. El a precizat că este normal ca angajații din țara noastră să primească bani în plus.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat, astăzi, că susţine majorarea salariului minim pe economie la 3000 de lei. Cu toate astea, liderul social-democrat a criticat liberalizarea prețurilor la energie și a precizat că este o măsură imbecilă.

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la alegerile pentru șefia organizației PSD Bistrița, că partidul său se gândește la români și că a cerut majorarea salariului minim la 3000 de lei.

„Tot noi am venit acum cu propunerea în coaliție să mărim salariu minim pe economie la 3000 de lei. Este un lucru, este un lucru normal. Este un lucru normal să mărim pensiile.Anormal a fost să ne batem joc de munca părinților noștri, să fim mândri de ce avem în energie și ce au construit părinții noștri în energie. Dar să venim cu o liberalizare haotică și imbecilă într-un moment în care toată Europa se pregătea de altceva”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit A3.

Ciolacu, despre majorarea salariului minim

Liderul PSD a mai declarat că unii investitori privați susțin majorarea salariilor și că este mulțumit de asta. „Mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim.

Sunt 1,5 milioane de români plătiți cu salariul minim, majoritatea în mediul privat. Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară. Iar validarea acestei măsuri vine și din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european“, a mai scris Marcel Ciolacu.

În prezent, în România, salariul minim se stabilește, anual, în urma negocierilor dintre Guvern și marile confederații sindicale și patronale. Decizia aparține, într-un final, Executivului care stabilește valoarea în funcție de resursele bugetare. Practic, deși legea prevede corelarea salariului minim cu coșul minim de consum, în realitate acest lucru nu se întâmplă. În acest an, valoarea salariului minim brut este de 2.550 de lei.

Sursă: evz.ro