Oltenii pot afla de la RAR istoricul de daune al vehiculelor

0
268

Începând de astăzi, 5 mai, oltenii au posibilitatea să solicite date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România. În doar câteva minute, cei interesați pot afla informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României. Acest lucru este posibil prin intermediul aplicaţiei Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul oficial al RAR, www.rarom.ro.

Această interogare a istoricului de daune costă 35 de lei, însă dacă operațiunea este făcută înainte de achiziționarea unui mașini, te poate scuti de multe probleme.

„Registrul Auto Român vine astfel în sprijinul clienţilor săi care vor să cunoască cât mai multe informaţii despre vehiculul de care sunt interesați. Acest lucru este posibil ca urmare a informaţiilor pe care le primeşte RAR de la partenerii specializaţi care colectează date de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate. Astfel, la interogarea prin aplicaţia Istoric Vehicul, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost. Tariful este de 35 de lei şi se achită online. Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă”, se arată într-un comunicat al RAR.

În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta conţine următoarele informaţii (conform modelului ataşat):

-Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
-Intervalul valorii devizului de reparaţie;
-Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
-Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
-Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.