FOTO. Cât costă kilogramul de miel, în Târgul de la Slatina

0
987

Un cioban de la Oporelu a venit joi, 21 aprilie, cu miei în Târgul de la Slatina, deschis la fostul Abator Strehareți.

Acesta vinde cu 35 de lei kilogramul de miel tăiat, și cu 23 de lei kilogramul de miel, în viu.

„35 de lei este kilogramul de miel tăiat și 23 de lei kilogramul, în viu, în supermarket este cu peste 50 de lei kilogramul, tot mai ieftin este să-l ia de la noi. Avem cerere în acest an. Venim și zilele următoare în Târgul de la Slatina, cât este deschis. Este puțin mai scump ca anul trecut, când l-am dat cu 25-27 de lei kilogramul. Mulțumim DSVSA Olt și Primăriei Slatina că au deschis târgul și este liniște și ordine aici”, a spus crescătorul de ovine, Marin Pleșa.

Ciobanul din Oporelu, Marin Pleșa, are în prezent 800 de oi și 700 de capre. Este crescător din tată-n fiu și spune că românii nu vor mai mânca miel, anul viitor, din cauza creșterii prețului la cereale.

„În condițiile prețului pe care îl au cerealele acum, nu scoatem investiția. La anul, cred că românii nu vor mai mânca miel, pentru că prețul cerealelor a crescut enorm. Este peste 2 lei kilogramul de boabe. Nu o să mai mâncăm brânză de oi, din cauza lipsei forței de muncă. Nu mai găsești cioban. Îl angajezi azi și pleacă mâine, îi dai salariu de 2.000 de lei pe lună, mâncare băutură, țigări și tot pleacă”, a adăugat Marian Pleșa, de la Oporelu.

În Centrul pentru sacrificarea mieilor de la fostul Abator Strehareți din Slatina mai vindea miei și un comerciant din Slatina, prețul practicat de acesta fiind tot de 35 de lei pentru un kilogram de miel tăiat.

Centrul pentru sacrificarea mieilor de la fostul Abator Strehareți din Slatina va funcționa după următorul program: joi, vineri (20-22.04) – în intervalul orar 8-17, iar sâmbătă, 23 aprilie, în intervalul orar 9-13. Potrivit Primăriei Slatina, se permite doar accesul crescătorilor de ovine și caprine de pe aria județului Olt.