Vești bune pentru pensionarii care au pensia sub 1.139 de lei

0
4188

Anunț important pentru toți pensionarii care primesc lunar de la stat sume mai mici de 1.139 de lei. Aceștia primesc, începând cu 1 septembrie, noi beneficii și pot cere decontarea de la stat în proporție de 90%.

Conform Hotărarii de Guvern nr.643 din 27 august 2019, vor beneficia de medicamentele din cadrul sublistei B, prescrise în regim de compensare 90% din preţul de referinţă toți pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari de până la 1.139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri. Până la data de 1 septembrie plafonul până la care se aplica această compensare era de 990. Începând cu această data plafonul a fost mărit la 1.139 lei pe lună.

De la 1 septembrie, se va acorda  compensare cu 90 la sută pentru medicamentele din sublista B pentru toate persoanele care îşi dovedesc această calitate printr-un cupon de pensie,  pentru pensionarii care realizează venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari de până la 1.139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri. Această măsură are ca scop creşterea accesului la medicamente al pensionarilor cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială, de până la 1.139 lei pe lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri. Creşterea plafonului de la 990 de lei la 1.139 lei pe lună a avut în vedere creşterea cu 15 la sută a valorii punctului de pensie, începând cu 1 septembrie, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamentele compensate cu 90 la sută”, se arată într-un comunicat remis de Casa de Asigurări de Sănătate Olt.