Un angajat de la ALRO Slatina, în izolare la domiciliu. Soția lui a intrat în contact cu un caz confirmat

0
905

Un angajat de la Alro Slatina se află în izolare la domiciliu, după ce soția acestuia a intrat în contact cu un caz confirmat cu COVID-19. Bărbatul lucrează pe Secția Laminoare din cadrul societății aluministe, iar de joi se află acasă.

Anchetă epidemiologică este în curs la Alro Slatina, iar cei de la DSP Olt vor să afle cu cine a mai intrat în contact bărbatul. Potrivit unor surse, ancheta epidemiologică a ajuns la angajatul fabricii, după confirmarea asistentei de pe Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Soția angajatului de la Alro, pentru care primul test a ieșit negativ, este colegă cu asistenta descoperită, joi, cu coronavirus.

Potrivit unor surse, toți colegii bărbatului izolat care au intrat în contact cu acesta, peste 20 de angajați, au fost trimiși astăzi, 15 mai, acasă.

Alro Slatina și-a sporit măsurile de protecție împotriva COVID-19, tuturor angajaților fiindu-le măsurată temperatura corporală la intrarea în tură.

Conform metodologiei de supraveghere pentru Covid-19, în ultimele două săptămâni, Spitalul Județean de Urgență Slatina și-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, prin resursele proprii. Ca urmare a acestui protocol de verificare, au fost testați aproximativ 300 de angajați ai SJU Slatina (secțiile: Boli Infecțioase, UPU, ATI, Hemodializă etc). O asistentă de pe Secția de Anestezie Terapie Intensivă a avut test pozitiv.