Spitalul Slatina, măsuri în contextul COVID: Se interzice accesul fără mască de protecție

0
135

30 de pacienți cu SARS-COV2 au ajuns, luna aceasta, la Spitalul Slatina, șapte fiind internați. Pe fondul creșterii pacienților COVID, conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a decis măsuri de protecție pentru preîntâmpinarea îmbolnăvirilor și creșterea siguranței personalului, pacienților, aparținătorilor și vizitatorilor.

Astfel, începând de luni, 11 iulie, este interzis accesul fără mască de protecție în clădirile Spitalului Slatina.

Concret, au fost adoptate următoarele măsuri:

-respectarea cu strictețe a regulilor de purtare a echipamentului de protecție la nivelul secțiilor și compartimentelor; tot personalul Spitalului Județean de Urgență Slatina are obligația purtării corecte a măștii de protecție de unică folosință, în interiorul și în exteriorul secțiilor și compartimentelor;

-interzicerea accesului fără mască de protecție în clădirile Spitalului Județean de Urgență Slatina a aparținătorilor și vizitatorilor. Se vor menține în continuare reglementările privind regimul pachetelor pentru pacienții internați, cu predarea acestora la internarea în spital și preluarea de către fiecare secție/compartiment;

-obligativitatea folosirii măștilor de unică folosință pentru pacienții internați aflați în curs de investigare și tratament;

-limitarea deplasării pacienților internați strict în interes de investigații și terapeutic;

-intensificarea măsurilor de triaj epidemiologic al personalului simptomatic, conform procedurii de triaj epidemiologic aprobate.

„De la începutul lunii și până în prezent, la Unitatea de Primire Urgențe s-au prezentat mai mult de 30 de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2, iar în cadrul Secției Boli Infecțioase avem internați un număr de 7 pacienți. Reamintim că persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-Cov-2 se pot adresa Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral, care funcționează în cadrul Secției Boli Infecțioase a spitalului nostru, pentru a beneficia de investigații și tratament în regim ambulatoriu”, au transmis reprezentanții Spitalului Slatina.

Programul de funcționare al Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral este de luni până duminică, în intervalul orar 08.00-14.00.

Medicii spun că pacienții ce au ajuns la Spitalul Slatina luna aceasta au forme ușoare de boală.

„Avem șapte pacienți internați, toți sunt stabili, mai puțin un pacient cu mai multe boli asociate, dar prognosticul este bun, are afecțiuni cardio-vasculare. Au fost văzuți peste 30 de pacienți COVID de la începutul lunii și până acum, dintre aceștia 15 au fost în week-end, doar unul fiind internat. În rest, toți au fost trimiși acasă, formele sunt ușoare spre medii. Sunt forme mai ușoare, nu avem cazuri grave, cu insuficiență respiratorie, cu desaturări spectaculoase. Ne așteptăm la un nou val, sunt locuri, nu se face o relocare de secții”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Emilian Postelnicu.

La Spitalul Caracal, din cei 151 de pacienți internați în unitatea medicală, opt sunt confirmați cu COVID, doi fiind copii.