Spitalul Slatina, fonduri pentru tromboliză. Renică Diaconescu: „Putem asigura tratamentul doar pentru 30 de bolnavi”

0
213

Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit un miliard de lei vechi fonduri pentru continuare trombolizei.

Șeful Secției de Neurologie de la Spitalul Slatina, medicul Renică Diaconescu, a precizat că din banii alocați pot fi achiziționate dozele necesare pentru 30 de pacienți. Neurologul a estimate că ar fi nevoie de tratament pentru o sută de bolnavi din județ.

„Am primit un miliard de lei pentru tromboliză. Ne-au promis că ne vor mai da bani la rectificarea bugetară. Din acești bani putem achiziționa tratament pentru 30 de bolnavi. Noi am cerut bani cam pentru o sută de pacienți. Anul trecut am avut noroc că ne-a ajutat managerul Spitalului Slatina, care timp de trei luni ne-a achiziționat tratamentul pentru tromboliză”, a spus medicul Renică Diaconescu.

36 de pacienți din Olt care au suferit accidente vasculare au beneficiat de tromboliză la Spitalul Slatina, anul trecut.

Prima tromboliză s-a făcut la nivelul Spitalului Slatina pe 26 iulie 2019, când unitatea medicală a intrat în acest program.

Tromboliza este o perfuzie ce le este administrată pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischemic. Practic, substanţa dizolvă cheagul format pe vasul de sânge, iar pacientul nu mai rămâne cu sechele. Substanţa trebuie să fie administrată în primele patru ore de la producerea accidentului vascular.