SJU Slatina se ajută de voluntari pentru a face față cererilor

Au terminat o școală postliceală de asistenți medicali și fac voluntariat pentru că nu și-au găsit serviciu sau pentru că nu s-au simțit suficient de pregătiți pentru a răspunde de viața unui om. Au preferat să mai învețe. De această dată în practică și fără să primească vreun ban. Cu toate acestea acțiunile de voluntariat sunt ca o mană cerească pentru cadrele medicale de la SJU Slatina care aproape că nu mai fac față volumului mare de muncă.

0
397

Vorbim de zeci de tineri cu studii în domeniul medical care fac voluntariat în Spitalul Județean de Urgență Slatina. În ultimi trei ani au fost încheiate peste 80 de contracte de voluntariat în cadrul unității medicale. Secțiile pe care aceștia își desfășoară activitatea sunt: chirurgie generală, psihiatrie, maternitate, pediatrie și Unitatea de Primiri Urgențe.

Chiar daca fac voluntariat în spital, acești tineri nu beneficiază de anumite avantaje la angajare. ,,Cu aceștia se încheie contracte pe o perioadă cuprinsă între șase luni și un an și au obligația să vină și să efectueze voluntariatul în sectiile  pentru care au optat. Faptul că vor efectua voluntariat în cadrul spitalului nu le oferă niciun avantaj în privința angajării. Singurul lor avantaj este experiența pe care o capătă în cadrul spitalului”, a declarat Elena Vișan, managerul Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ajutorul voluntarilor este binevenit. Aceștia ajută cadrele medicale și în același timp capată experiență în domeniul sanitar. ,,Acest act care se numește voluntariat este un act binevenit la nivelul sistemului medical deoarece pe lângă faptul că își formează o idee despre ce înseamnă urgențe medicale, voluntarul lucrând efectiv în secția noastră ne și ajută pentru că sub coordonarea asistemului medical voluntarul este dirijat către diverse activități. Este un beneficiu pentru acesta daca va dori să profeseze în domeniul medical”, a spus Ecaterina Buzău, medic șef UPU-SMURD. Pe perioada contractului, voluntarii au obligația să respecte regulamentul de ordine interioară și de funcționare a spitalului.