Situație de criză: DSP Olt în așteptarea vaccinului antigripal

0
329

Sosesc primele doze de vaccin antigripal, însă sunt prea puține, față de necesar. DSP Olt anunță sosirea în județ, în farmacia instituției. Nimic mai îmbucurător, numai că după o veste bună așa cum era de așteptat vine și una rea.

Aceeași instituție susține că primele doze de vaccin antigripal sunt prea puține față de necesarul care este mult mai mare! DSP Olt va primi doar 19.133 doze de vaccin. Puțin, comparativ cu numărul persoanelor în cazul cărora se recomandă imunizarea, cu vaccin antigripal, mai exact 30.000 de doze.

„În urmă cu câteva zile am primit o adresa a Ministerului Sănătăţii prin care ne aduce la cunoştinţă că are în curs de derulare procedura de achiziţie pentru 19.133 doze de vaccin gripal sezonier, pentru vaccinarea gratuită a următoarelor categorii de persoane: pacienţii cu boli cronice spitalizaţi în unităţile medicale în scopul prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale datorate contactării infecţiei prin gripă; pacienţi cu afecţiuni cronice din spitalele/ secţiile de boli cronice; personalul medico-sanitar din secţiile de AŢI şi neonatologie; personalul medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanţă”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Olt.

Primele doze de vaccin antigripal vor fi repartizate către medicii de familie din zona arondată județului, ce au în evidențele lor persoane cu risc mare de îmbolnăvire în sezonul rece. Imunizarea va începe de îndată ce medicii de familie vor prelua vaccinurile.