Siminica Mirea: ”Vaccinarea trebuie să reprezinte strict o opțiune personală”

0
158
Senatorul de Olt, Siminica Mirea, este de părere că vaccinarea anti-COVID trebuie să reprezinte strict o opțiune personală fapt pentru care nu este de acord cu stimularea cetățenilor vaccinați cu schemă completă de vaccinare. În această perioadă, resursele financiare trebuie foarte atent gestionate astfel încât spitalele să nu se mai confrunte cu lipsa medicamentelor, a paturilor de la ATI sau a personalului:
”Spitalele nu au medicamente, paturi la ATI și personal suficient, iar Guvernul României inițiază un proiect de lege prin care premiază cetățenii cu tichete de masa în valoare de 100 de lei și organizează „Loteria de vaccinare”, care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.
În acest sens, în cadrul ședinței Comisiei economice, industrii şi servicii de ieri, din cadrul Senatului României, am votat ÎMPOTRIVA raportului de admitere pentru acest proiect legislativ (L335/2021), care ignoră complet criza sanitară în care România se află!
Consider că resursele financiare trebuie foarte atent gestionate în această perioadă, mai ales când unitățile spitalicești prezintă lipsuri grave, iar acest val 4 al pandemiei este poate cel mai agresiv de până acum.
Vaccinarea trebuie să reprezinte strict o opțiune personală, iar stimularea către această acțiune trebuie realizată în direcția CONȘTIENTIZĂRII pericolului virusului la care suntem expuși!” a precizat Siminica.