Semințele incredibile care remediază dereglările hormonale. Te ajută să scapi de oboseală și să nu-ți mai cadă părul

0
8194

Oboseala, căderea părului, palpitațiile, problemele dermei, variațiile în greutate și multe alte afecțiuni sunt, în general, în strânsă legătura cu dezechilibrele hormonale, care asociate sindromului premenstrual și a menopauzei provoacă o adevărata luptă în organism.

O metodă naturală pentru redobândirea echilibrului hormonal este adoptarea unui program de nutriție adecvat și chiar modificarea stilului de viață. Astfel, în construirea unei diete optime care să asigure echilibrul hormonal este foarte important să fie incluse suficiente verdețuri și proteine slabe, să se evite carbohidrații de amidon și să se asigure aportul suficient de acizi grași Omega.

Raportul perfect de acizi grași – suport în dezechilibrele hormonale

Cunoscute drept unele dintre cele mai nutritive alimente, semințele de cânepă conțin raportul perfect 3:1 de acizi grași Omega 6: Omega 3.

Este binecunoscut faptul că acizii grași au un rol esențial în producerea de hormoni, în ameliorarea durerilor și a inflamațiilor și, totodată, în menținerea funcției membranei celulare.

De regulă, în tratarea dezechilibrelor hormonale se recomandă adoptarea unei diete atente, însă principala problemă apare în obținerea echilibrului ideal între acizii grași, întrucât majoritatea dietelor conțin prea mulți acizi Omega 6 și prea puțini acizi grași Omega 3.

Consumul adecvat de Omega 6 este vital, însă un conținut prea mare de acizi grași Omega 6 determină crearea unei supra-abundențe de hormoni inflamatorii, precum insulina, producând astfel hipoglicemia. De asemenea, aportul suficient de acizi grași Omega 3 va crea hormonii de reglementare, ținând astfel sub control hormonii inflamatorii.

În prezent, cercetătorii au demonstrat faptul că sindromul premenstrual este mai mult decât o afecțiune manifestată printr-o combinație de simptome fizice și psihologice care apar în zilele dinaintea menstruației, și anume un cumul de tensiuni, angoase și frustrări care se manifestă ca un răspuns la aceste sentimente.

Semintele de cânepă reprezintă sursa de sănătate adecvată în construirea unor diete potrivite atât pentru controlul dezechilibrelor hormonale, cât și pentru ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual și al menopauzei. Semințele de cânepă sunt singurele semințe de acest tip care conțin acid gamma-linoleic (GLA), care ajută la reglarea echilibrului hormonal și la susținerea sănătății odată instalată menopauza.

Gustul semințelor de cânepă este asemănător cu cel al semințelor de pin sau de floarea soarelui, diferențiindu-se printr-un bogat conținut de proteine, 31% proteină completă cu toți aminoacizii esențiali și prin raportul ideal de acizi grași Omega 6 și Omega 3.

Semințele pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume și fructe, muesli, produse de panificație, rețete de paste și orez etc.

Salata de pătrunjel cu semințe de cânepă decorticate

O rețetă de salată ușoară rapidă ș extrem de gustoasa. Evident cu seminte de canepa decorticate. O gustare plina de alimente bogate in proteine si alti nutrienti esentiali pentru o dezvoltare armonioasa.

Ingrediente

  • 2 legaturi de patrunjel proaspat tocat fin
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 1 legatura de ceapa verde sau 1 ceapa rosie taiata cubulete
  • 1 cana seminte decorticate de canepa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de canepa

Preparare

Amestecati toate ingredientele intr-un bol de salata si lasati sa stea jumatate de ora la frigider. Graul se poate inlocui cu hrisca hidratata in apa de seara pana dimineata.

Sursa: doctorulzilei.ro