Șapte județe, incluse de Germania pe lista „zonelor de risc”. Oltul nu se află printre ele

0
236

Autoritățile centrale au informat că, începând cu 7 august, au fost revizuit condițiile de intrare pe teritoriul german ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc“. Pe această listă sunt incluse șapte județe din România: Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți, Timiș și Argeșul. Grupul de Comunicare Strategică a raportat sâmbătă, 8 august, 91 de cazuri nou confirmate pentru Argeș, numărul total al infectărilor ajungând la 3.991.

Toate persoanele din aceste județe care vor să intre în Germania trebuie să prezinte un test negativ COVID-19.

„Urmare noilor decizii adoptate, șapte județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august. Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19,  efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor de Externe.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura auto-izolarii la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării până la primirea rezultatului testului.