Sanitas Olt, la proteste în Bucureşti – 200 de membri de sindicat își strigă nemulțumirile

0
451

Azi este ziua protestelor în sistemul medical. 200 de sindicalişti din sistemul local de sănătate participă, astăzi, la mitingul şi la marşul din Capitală.  Sindicaliștii sunt nemulțumiți de limitarea sporurilor la nivelul ordonatorului principal de credite și de propunerea referitoare la transferarea contribuțiilor de la angajator la angajat.

După negocierile eşuate de la începutul acestei luni, Federaţia Sanitas a anunţat că azi are loc un miting în Piaţa George Enescu din Bucureşti, urmat de un marş de protest către Piaţa Victoriei. Nu mai puţin de 200 de sindicalişti olteni din sistemul sanitar participă la aceste acţiuni. Printe nemulțumirile acestora se află legea salarizării, despre care susţin că generează inechităţi şi discriminări în sistemul de salarizare din Sănătate şi Asistenţă Socială.

„Suntem 200 de persoane din partea Oltului – asistente medicale, infirmieri, personal TESA, lucrători din sistemul de sănătate – care vom participă azi la mitingul şi marşul care vor avea loc la Bucureşti, unde vom exprima neulţumirile din Sănătate şi din Asistenţă Socială. În şedinţa de Consiliu Naţional de săptămâna viitoare se vor stabili paşii pe care urmează să-i facem în continuare: semnături pentru grevă, blocarea sistemului, intrarea în grevă generală… în funcţie de semnalele pe care le vom avea din partea guvernanţilor” – a precizat pentru cotidianul nostru, Roxana Dumitrescu, președintele Federației sindicale Sanitas Olt.