Oltenii cu forme grave COVID-19 vor primi Remdesivir în schema de tratament

0
372

Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal au primit, la finalul săptămânii trecute, Remdesivir, tratament ce le va fi administrat oltenilor care fac forme grave COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, livrarea cantităților s-a făcut din depozitele Companiei Unifarm SA de unde au fost distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în functie de numărul de cazuri medii si severe eligibile.

Astfel, dozele au fost distribuite, la finalul săptămânii trecute, și vor fi incluse în schemele de tratament prescrise oltenilor confirmați cu virusul SARS-COV2 care fac forme grave de boală.

Managerul Spitalului Caracal, Cătălin Tudor, a precizat că nu s-a primit o cantitate mare, dar unitate medicală are doze disponibile pentru pacienți.

„Nu am avut probleme cu aprovizionarea de medicamente. Am primit chiar și Remdesivir, avem un stoc, nu este foarte mare, dar avem. Pe decizia Ministerului, medicamentul apare distribuit și către Slatina. L-am primit săptămâna trecută, joi vineri, spre finalul săptămânii. Nu este o cantitate mare, dar îl avem. Medicamentul a fost distribuit către toate spitalele COVID și suport COVID”, a spus managerul unității medicale din Caracal.

40 flacoane Remdesivir au ajuns și la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Remdesivir este un tratament împotriva COVID-19 destinat adulților și adolescenților începând cu vârsta de 12 ani, care au pneumonie și care necesită suplimentare cu oxigen.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, 38 de olteni au murit din cauza virusului SARS-COV2.