OFICIAL. Cifrele județului: 48 de infectări cu COVID-19, 13 vindecați, 816 olteni, în izolare la domiciliu

0
268

Conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Olt, astăzi, 5 mai, au fost înregistrate două cazuri noi cu virusul COVID-19 în județul Olt. Este vorba de persona care a avut contact cu un angajat al fabricii de confecții din Caracal, caz ce a fost raportat și de Grupul de Comunicare Strategică, la ora 13.00. Totodată, astăzi a mai venit rezultatul pozitiv și pentru bărbatul din Șerbănești, ce a fost infectat în Spitalul Matei Balș din Capitală. În total, sunt 48 de cazuri confirmate în județ.

„Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoană fiind externată astăzi. Totodată, până acum, 34 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 se află internate în spital. A fost înregistrat un deces al unei persoane confirmate cu virusul Covid-19. În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 217 de persoane. Alte 816 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Până la acest moment, pentru județul nostru, au fost prelucrate 1.224 de teste COVID-19, dintre care 15 teste în ultimele 24 de ore.