Nicio farmacie din Olt nu mai are program non-stop

0
823

Nicio farmacie din județul Olt nu mai are program non-stop, pentru că nu mai pot îndeplini condițiile. Astfel, de la 1 iulie farmacia Catena de pe Bulevardul A.I. Cuza are program doar până la ora 23.00, pentru că nu mai are patru farmaciști, pe acest punct de lucru. Potrivit unor surse, vânzările au scăzut în această perioadă de criză, iar noaptea s-ar vinde tot mai puține produse, nefiind acoperite costurile cu un farmacist pe tură de noapte.

Președintele Colegiului Farmaciștilor Olt, Luiza Drăgoi, a precizat că, la acest moment, nicio farmacie din județ nu îndeplinește condițiile pentru a funcționa cu program non-stop.

„Ca să poți ține program non-stop trebuie să îndeplinești niște condiții. Nu ai cel puțin patru farmaciști, nu ai cum. Eu am trimis către toți colegii notificări, dar nimeni nu îndeplinește condițiile pentru program non-stop. Astfel, de la 1 iulie, farmacia Catena are program doar până la 23.00”, a spus Luiza Drăgoi.

În Colegiul Farmaciștilor Olt sunt înscriși în jur de 300 de farmaciști, numărul fiind în dinamică.

Mulți farmaciști fac naveta de la Craiova în lanțurile de farmacii, dar în contextul epidemiologic actual mulți au redus mobilitatea.

„Mulți farmaciști fac naveta de la Craiova, însă acum, cu epidemia de coronavirus, mulți au renunțat să mai vină, deși la Slatina salariile sunt mult mai mari decât la Craiova. Au redus mobilitatea. Majoritatea farmaciștilor au câte doi-trei farmaciști angajați, pentru fiecare punct de lucru”, a adăugat Luiza Drăgoi.

Salariul unui farmaciști din Olt ajunge, în medie, la 3.000 de lei, dar pe alocuri depășește chiar și o mie de euro.