Ministerul Sănătății, precizări despre variola maimuței

0
390

Ministerul Sănătății a anunțat duminică, 22 mai, că pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței.

Oficialii din Ministerul Sănătății spun că variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat.

„Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței ”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Oficialii spun că pacienta de la Rădăuți are varicelă, boala fiind luată de la copii.

„Urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava, precizăm următoarele:
Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu”, se mai arată în comunicatul citat.

foto:arhivă