Metodele care îți prelungesc viața! Poți prinde și 100 de ani

0
314
Group of older people showing thumbs up

Dacă vrei să trăiești cât mai mult, află că nu este un obiectiv nerealist. Un stil de viață corespunzător ne poate ajuta să trăim cât mai mult, ba chiar să ne aniversăm cu trei cifre pe tort!

Medicii și cercetătorii au elaborat o schemă care este în măsură să prelungească viața oamenilor, dacă ei o și respectă.

Iată ce ai de făcut

Mișcare, mișcare, mișcare

Longevitatea este direct proporțională cu numărul de pași pe care îi faci zilnic. Și acum ne referim la peste 10.000 de pași pe zi. Sau alt sport executat la un nivel mediu, care să presupună echivalentul acestui efort: înot, mers pe bicicletă, schiat, escaladat, gimnastică etc.

Sedentarismul aduce la pachet boli de inimă, risc de AVC deci, implicit, deces prematur.

Alimentație sănătoasă

Dacă vrei o viață lungă, ia-ți adio de la fast food și semipreparate. Hrănește-te zilnic cu fructe, legume, fibre, semințe, carne sau pește din surse de încredere. Renunță pe cât posibil la zahăr, iar băutura principală și predominantă trebuie să fie apa.

Somn odihnitor

Nu pierde nopțile și asigură-i corpului perioada de odihnă de care are atâta nevoie. Încearcă să nu depășești orele 23. Somnul este vital, dacă obiectivul tău este o viață cât mai lungă.

Monitorizează-ți greutatea

Nu permite excesului ponderal să apară. Kilogramele în plus aduc complicații de sănătate, incompatibile cu viața lungă. Asigură-te că ții câteva zile pe lună post negru, este minunat în obiectivul denumit longevitate.

A fost dovedit științific. Abținerea de la mâncare prelungește viața și ne ferește de boli.

Monitorizează-ți colesterolul, tensiunea, glicemia. Sunt indicatori de bază ai stării de sănătate.

Și fii cât mai pozitiv, vesel și optimist. O stare mentală bună, voioșia, lucrurile pozitive țin bolile la distanță.

Sursa: doctorulzilei.ro