Medic din Olt, sancționat pentru indisciplină

0
2846

Medicii de familie au fost verificați de corpul de Control al  Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt dacă respectă programul de lucru cu bolnavii, așa cum s-au angajat în contractual încheiat cu instituția aminitită. Controalele s-au lăsat cu sancțiuni după ce reprezentanții CAS au identificat în 2018 un medic care nu respecta programul de lucru, sfidându-i astfel pe pacienți.

 Medicii de familie care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Olt au fost ţintele unor controale derulate de inspectorii care au vrut să verifice prezenţa medicilor la cabinete în timpul programului de consultaţii. Nu marea le-a fost mirarea inspectorilor să constate că încă mai sunt medici care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu, venind la program când doresc, sfidându-i astfel pe pacienți.

„În anul 2018 un medic de familie a fost sancționat cu 5% pentru nerespectarea programului de lucru”, a declarat președintele-director general al CAS Olt, Valentin Florin Ciocan. Sancțiunile pe care CJAS le poate lua, în cazul unor abateri repetate, pot merge până la rezilierea contractului cu furnizorul de servicii medicale.

În ultimii trei ani au fost sancționați pentru nerespectarea programului de lucru prevăzut în contract patru medici de familie. Sancțiunea a constat în diminiuarea cu 5% a valorii minime garantată a unui punct per capita, pentru luna în care s-a constat această situație. În vederea asigurării furnizării de servicii medicale în asistența medicală primară în anul 2019, în județul Olt, s-au încheiat 237 de contracte de furnizare de servicii medicale din care: în mediul urban 93 și în mediul rural 144. Numărul total de medici care își desfășoară activitatea în cele 237 de cabinete medicale este de 241.