Mărturia unui slătinean stabilit în Italia: „Aceste măsuri au fost luate în Italia din urmă cu o săptămână”

0
607
Italia este cea mai afectată țară din Europa din cauza epidemiei de coronavirus. 50 de persoane au murit, sâmbătă, în Peninsulă.
Eusebiu Ciucă, slătineanul stabilit de 18 ani în Italia, spune că măsurile luate în acest moment în România au fost aplicate în Peninsulă din urmă cu o săptămână. Cu toate acestea, epidemia cu temutul virus nu a putut fi stăvilită.
„Lucrurile încep să se agraveze din ce în ce mai mult, aici ma refer la panică și la condițiile de prevenție din ce în ce mai stricte și în mai multe localități. De exemplu, la noi, în localitatea unde lucrez eu, sâmbătă, s-a descoperit primul caz pozitiv și s-a interzis orice tip de activitate. Noi, în structură (n. red. -lucrează în sistemul sanitar italian), nu mai lăsăm pe nimeni în vizită sau cu alte probleme. Încă este liberă circulația stradală, dar din păcate mai este până la apogeul epidemiei. Din păcate, sâmbătă au murit 50 de persoane în Italia, cam aceasta este media, 30 persoane pe zi, în ultimele trei-patru zile. Măsurile luate acum  în țară au fost aplicate din urmă cu o săptămână în Italia. Din păcate, epidemia nu a putut fi stăvilită. Văd pe rețelele de socializare multe încurăjeri din partea populației din Lombardia”, a spus Eusebiu Ciucă, care locuiește la 30 de kilometri de Brescia.
Raed Arafat a anunțat, astăzi, măsuri fără precedent în țară, după ce numărul românilor infectați cu coronavirus a urcat la 13. Sunt interzise evenimentele cu peste o mie de participanți, iar școlile unde sunt cazuri confirmate vor fi închise.