Mănânci usturoi în fiecare zi? Cât de sănătos este de fapt. Sigur nu te așteptai la asta

0
610

Românii mănâncă usturoi la orice. Fie că îl consumă în mâncarea de zi cu zi, fie că îl mănâncă gol, probabil că cei mai mulți nu știau cât este de sănătos usturoiul de fapt.

Usturoiul este un aliment pe care noi românii îl folosim aproape în toate mâncărurile. Acesta are numeroase beneficii pentru sănătate, însă, consumat în cantități mari, poate deveni nociv pentru organism.

Egiptenii foloseau usturoi pentru a trata diferite boli. Acest aliment este bun împotriva virusurilor. De asemenea, acesta este bun pentru a preveni răcelile, gripele și virozele. Chiar dacă aparent usturoiul este sănătos, consumat în cantități mari, acesta poate dăuna grav sănătății.

Usturoiul, ca oricare dintre alimente, trebuie consumat în cantități moderate. Acesta poate avea spre exemplu efecte negative asupra digestiei noastre. Usturoiul proaspăt poate provoca indigestii sau chiar alergii. Consmuat în exces, acesta ne poate da oricâd senzația de arsuri la stomac, deoarece usturoiul este un aliment cu aciditate ridicată.

Doza de usturoi proaspăt recomandată se situează între 2 şi 5 grame pe zi, în funcție de fiecare persoană. În caz contrat, pot apărea efecte adverse. Dacă faceți exces de acest aliment puteți face chiar alergie la usturoi. Pot apărea dureri de cap, iritaţii de pe piele, gaze intestinale, balonare, febră sau diaree. Dacă alergia se agravează vă pot apărea bășici pe limbă și puteți suferi chiar un șoc anafilactic.

Cei care suferă de deshidratare, inflamaţii, au suferit un transplant, au diabet sau hipoglicemie nu ar trebui să mănânce usturoi.

Sursa: capital.ro