Managerul de la Spitalul Slatina, Cătălin Rotea, descrie calvarul unul medic infecționist

0
778

Managerul de la Spitalul Slatina, Cătălin Rotea, a explicat cum se derulează ziua de muncă a unui medic care tratează bolnavii de COVID-19.

La acest moment, pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Slatina sunt doi medici. Aceștia îngrijesc o sută de pacienți confirmați cu virusul SARS-COV2, ce sunt internați în unitatea medicală.

Astfel, medicii care îngrijesc pacienții cu coronavirus sunt epuizați. Aceștia sunt nevoiți să meargă la Urgențe, să scrie foi de internare, gândesc schemele de tratament și fac vizita la patul bolnavului, care necesită îmbrăcarea în echipamentul special.

„Vom muta în locația de pe Drăgănești, de unde am mutat Psihiatria tocmai pentru a elibera locuri, 25 de cazuri asimptomatice sau cu forme ușoare, dar nu vom suplimenta numărul de paturi, pentru că avem 80 la Boli Infecțioase, dar doar patru medici pe această secție la un număr de 100 de pacienți, dintre care unul este pozitiv (a venit din concediu luna trecută și este pozitivat, fiind izolat la domiciliu pentru că nu prezintă forme de boală). Deci avem trei medici și ei simt nevoia de concediu de când tratează masiv. Unul e în concediu, astfel că sunt doar doi medici care tratează 100 de pacienți. Este inevitabil – și calitatea actului medical scade – pentru că, atâta timp cât trebuie să vezi pacienți în Urgență, să faci foi de internare, să verifici tratamentul, să administrezi tratamentul, să intri la vizită, să intri îmbrăcat în combinezon, să te dezechipezi, să te echipezi, să respecți toate protocoalele – fizic, în 24 de ore, pentru un medic sau doi, este aproape imposibil să treci pe la toți pacienții, și calitatea actului medical scade”, a declarat Cătălin Rotea.

Pacienți cu forme ușoare COVID-19 vor fi internați și în clădirea de pe strada Drăgănești din Slatina, unde funcționa Secția de Psihiatrie. Clădirea a rămas liberă, după ce pacienții cu probleme psihice au fost mutați pe noua Secție de Psihiatrie în fosta Creșă nr. 1, de pe strada Trandafirilor, clădire reabilitată complet și dotată cu echipamente medicale de ultimă generație.