LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SLATINA, DISCIPLINĂ DE FIER … !

0
4635

Opt cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost sancționate disciplinar, în 2018, pentru că nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. Daca unele dintre acestea au primit avertismente scrise, în cazul altora s-a ajuns până la desfacerea contractului de munca. Doar unul dintre salariații sancționați a contestat în instanță măsura disciplinară.

Nu mai puțin de opt cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina s-au aflat anul trecut în atenția Comisiei de Disciplină a unității sanitare pentru abateri profesionale. În funcție de gravitatea faptelor au fost aplicate sancțiuni disciplinare. Dacă în unele cazuri s-a luat măsura sancționării cu avertisment scris, în alte situații s-a ajuns până la desfacerea contractului de muncă. „În anul 2018 au fost sancționate opt cadre medicale, sancțiunile aplicate constând în avertismente scrise și în desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Un singur salariat din cei opt a contestat în instanță sancțiunea dispusă”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, la solicitarea Gazeta Oltului.

Fiecare caz în parte a fost analizat de către Comisia de Disciplină de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar deciziile luate de către aceasta sunt acoperite de argumente justificative. În anul 2017 la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost sancționate șase cadre medicale, sancțiunile aplicate constând în avertismente scrise și în desfacerea disciplinară a contractului de muncă, în conformitate cu prevederile legii numărul 52/2003 (Codul Muncii).