FOTO. Pacienții de pe strada Drăgănești, mutați în noua Secție de Psihiatrie a Spitalului Slatina

0
905

Noua Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina va fi deschisă, luni, 20 iulie. Pacienții care sunt acum internați în sediul de pe strada Drăgănești sunt mutați în noul centru complet renovat și modernizat, care dispune de 70 de paturi.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că noua clădire a fost dotată corespunzător, pacienții având acum la dispoziție condiții moderne.

„Noua Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina va fi, începând de luni, 20 iulie, operațională. Aceasta va funcționa într-un imobil complet reabilitat, dotat cu mobilier nou și aparatură performantă, aflat pe strada Trandafirilor, în spațiul fostei Creșe Nr. 1. Valoarea investiției s-a ridicat la suma de șapte milioane de lei și a fost suportată din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt”, a precizat Rotea.

Fosta Cresă nr. 1 de pe strada Trandafirilor din Slatina era o ruină, iar de-a lungul timpului devenise adăpost improvizat pentru oamenii străzii.

Grație acestei investiții, oltenii care se confruntă cu boli psihice au la dispoziție pentru tratament un centru complet modernizat, la standarde europene, cu o suprafață de 2.100 de metri pătrați. Noua clădire schimbă total arhitectura zonei, aceasta urmând să găzduiască Secția de Psihiatrie și Centrul de Sănătate mintală, ce funcționează în prezent pe strada Drăgănești din Slatina.