Donații pentru Spitalul Municipal Caracal, din partea Crucii Roșii Române, P&G și PROFI

0
271

Campania,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, desfășurată în cadrul parteneriatului dintre Procter&Gamble, PROFI și Crucea Roșie Română, s-a finalizat prin dotarea a 48 de maternități de stat din România cu 128 de pătuțuri noi și 10.450 de lenjerii de pat. În județul Olt, la Spitalul Municipal Caracal, au ajuns șase pătuțuri pentru nou născuți și peste 350 de scutece.

Proiectul a debutat în luna iunie 2017, și a avut loc în două etape, menite să le ofere nou-născuților confortul necesar în primele zile de viață. 

Inițiativa pe care o derulăm cu sprjinul P&G și PROFI nu doar că le oferă bebelușilor un bun-venit confortabil pe lume, ci stimulează și spiritul civic, încurajându-i pe oameni să se implice în viața comunității”,  a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română. 

Etapa a doua a campaniei, desfășurată în perioada aprilie – iunie 2018 în magazinele PROFI, le-a adus bebelușilor 48 de pătuțuri noi și 2.850 lenjerii de pat. Această continuare vine după succesul înregistrat de prima etapă, derulată din iunie până în septembrie 2017, când peste 80 de pătuțuri noi și 7.600 de lenjerii de pat au fost donate către 41 de maternități din țară. Cu sprijinul renumelui brandurilor sale – Ariel, Lenor și Pampers – P&G a dedicat resurse importante pentru ca această campanie să le ofere condiții îmbunătățite bebelușilor din cât mai multe localități din țară, în momentul venirii pe lume. Fondurile programului au fost colectate din vânzarea celor trei produse din toate magazinele PROFI participante la campanie. Identificarea nevoilor imediate din maternitățile de stat a fost făcută cu sprijinul Crucii Roșii Române și al voluntarilor organizației.  

Aceasta este cea mai bună dovadă că atunci când branduri puternice, ONG-uri și retaileri își unesc forțele, pot avea un impact pozitiv în comunități și pot fi o forță a binelui, o forță pentru dezvoltare. ,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, campania semnată de P&G, PROFI și Crucea Roșie Română, își pune amprenta asupra etapei în care cei mai mici membri ai comunității se alătură acesteia și le urează un călduros bun venit pe lume.  

În județul Olt donația a constat într-un număr de 6 pătuțuri pentru nou-născuți si 356 de scutece, în valoare totală de 14. 491 de lei pe care le-am transportat astăzi la Spitalul Municipal Caracal, cu sprijinul voluntarilor Crucii Roșii Olt și al Consiliului de administrație al spitalului, acestea intrând în posesia Secției de Neonatologie. Pătuțurile  au caracteristici specifice: Trendelenburg 0-15 grade, antitrendeleburg: 0-12 grade, înalțime reglabilă: 780-980 mmsaltearoți pentru deplasare silențioasă”, a declarat  Simona Capisizu, director Crucea Roșie Olt. 

Donația primită prin intermediul Crucii Rosii Olt ne sprijină enorm în susținerea reabilitării și înnoirii maternității spitaluluipe care o dorim cu prioritate eficientă și modernăastfel încât  oferim mămicilor și nou-născuților un început frumos în viața”, a precizat dr. Daniela Buiculescu, managerul Spitalul Municipal Caracal. 

Mulțumim finanțatorului care susține prin intermediul Crucii Roșii îndeplinirea misiunii noastre, a medicilor, de a oferi servicii de calitate pacienților. Ne dorim în continuare colaborare cu instituții care ne ajută sa fim eficiențiîntr-un spital care deservește mare parte din sudul județului Olt,a spus dr. Claudia Țuinea, șef Sectie Neonatologie. 

Despre Procter&Gamble 

P&G deservește clienți din întreaga lume având unul dintre cele mai puternice portofolii de mărci importante, de calitate şi de încredere, precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, head&shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®. Comunitatea P&G cuprinde operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vizitați site-ul pentru ultimele știri și informații despre P&G și mărcile sale. 

Despre PROFI 

Prin magazine prezente în peste 400 de localități și cu mai mult de 14.000 de angajați, PROFI (www.profi.ro) este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România și se implică social pe multiple planuri pentru a veni în sprijinul copiilor. 

Despre Crucea Roșie Română 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistența umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Ilie Bîzoi