Cum poți elimina pesticidul de pe fructe și legume.

0
461

Ca să poți scăpa de pesticidul de pe fructe și legume care este extrem de toxic, iată o metodă eficientă cu bicarbonat de sodiu! Care sunt cele mai contaminate produse pe care le găsești pe piață, conform unui studiu realizate de către EWC? Cum poți să le cureți eficient?

Cum poți scăpă de pesticidul de pe fructe și legume cu bicarbonat de sodiu

Resturile de pesticide rămase pe fructele și legumele pe care le găsești pe piață au devenit o problemă majoră. Acum poți scăpa de acestea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pune fructele și legumele într-un bol cu apă amerstecată cu bicarbonat și lasă-le câteva minute. Expunerea la aceste substanțe dăunătoare îți poate înrăutăți considerabil starea de sănătate, conform unor studii.

Analizele înfăptuite de către Environmental Working Group, organizație nonguvernamentală din Statele Unite ale Americii, a arătat că cele mai contaminate fructe și legume pe care le găsiți pe piață sunt căpșunele și spanacul. Următoarele în topul celor de care trebuie să te ferești sunt: nectarinele, merele, strugurii și cartofii. Iată ce mai poți să faci, dacă nu ești pregătit de o schimbare! Este ideal să speli foarte bine fructele și legumele cu apă caldă, iar unde este cazul, curăță-le de coajă pentru a reduce cantitatea de pesticide la care ai putea să te expui. De asemenea, ajută dacă eviți să mănânci fructele și legumele în extrasezon.  Analizele nenumărate arată că Avocado este singurul aliment cu mai puțin de 1% de pesticide.

Știi ce mănânci?

Cele mai contaminate fructe și legume
1. Căpșuni
2. Mere
3. Nectarine
4. Piersici
5. Țelină
6. Ardei
7. Cireșe
8. Spanac
9. Ardei gras
10. Roșii
11. Roșii cherry
12. Castraveți

Cele mai sigure fructe și legume
1. Avocado
2. Porumb dulce
3. Ananas
4. Varză
5. Mazăre (congelată)
6. Ceapa
7. Sparanghel
8. Mango
9. Papaya
10. Kiwi
11. Vinete
12. Pepene galben
13. Grapefruit

Sursa: playtech.ro