Criză de medici la spitalul din Corabia

Criza de medici ia amploare la Spitalul din Corabia. Conducerea unităţii sanitare a organizat de-a lungul timpului numeroase concursuri, dar fără niciun rezultat. Medicii nici măcar nu s-au prezentat la concursurile organizate, deşi autorităţile locale au încercat să îi atragă și cu locuinţe de serviciu. Cel mai mult de suferit au însă pacienții care sunt nevoiți să facă naveta în alte oraşe pentru a se trata.

0
599

Corăbienii sunt nevoiţi să meargă la Caracal sau Slatina dacă au nevoie de tratament pentru că la spitalul din Corabia nu sunt medici pentru toate specializările. Conducerea Spitalului Orăşenesc Corabia nu reuşeşte să rezolve problema deficitulului de medici, deși încearcă periodic să angajeze medici pentru locurile vacante din unitatea medicală. Autorităţile au investit și în aparatura medicală în speranța că vor atrage cadrele medicale, dar medicii sunt din ce în ce mai puţini. Unii au plecat, iar alţii au ieşit la pensie. În locul lor nu a venit nimeni, deşi Primăria le-a pus la dispoziţie şi locuinţe de serviciu.

La Corabia se organizează însă un nou concurs. Spitalul are în prezent nevoie de un specialist în medicină internă, un neurolog, un specialist ATI, un medic la Secţia Boli Infeţcioase, un chirurg, un medic ORL, un cardiolog, un ortoped, un radiolog, un medic medină de urgenţă și un epidemiolog.  „Am scos din nou posturile la concurs pntru că nu s-a prezentat nimeni la concursurile anterioare.  Sunt aproape de fiecare dată aceleaşi posturi, dar nu se prezintă nimeni”, au spus cei din conducerea unității medicale. Situaţia din Corabia nu este singulară. Şi Spitalul din Balş se confruntă cu o criză de medici.