Cine se poate testa gratuit de COVID-19 înainte de a pleca în vacanță

0
251

Cine se poate testa gratuit de COVID-19, înainte de a pleca în vacanță. Cum multe țări europene condiționează accesul românilor pe teritoriile lor, cu un test negativ pentru noul coronavirus, autoritățile s-au gândit să dea o mână de ajutor celor care și-au plănuit concediile în afara țării. 

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat testarea gratuită pentru COVID a bucureștenilor care pleacă în străinătate în scop turistic. Este vorba de modificarea proiectului denumit ”Testăm pentru București”, iar schimbarea de astăzi va presupune suplimentarea cu încă 9.000 de teste a programului inițial. Propunerea a fost făcută de primarul general Gabriela Firea.

Începând de mâine, bucureștenii interesați pot să se înscrie pentru a fi testați gratuit de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, la adresa de e-mail vacanța2020@pmb.ro, fără diacritice, firește. Vor fi contactați de către colegii noștri de la ASSMB și programați la testare la una dintre cele douăsprezece clinici de stat sau private cu care suntem în parteneriat, bineînțeles, în funcție de data la care au programată călătoria. Prin urmare, nu considerăm că va fi o avalanșă și o presiune, pentru că nu pleacă toți bucureștenii deodată,” a declarat Gabriela Firea, pentru RRA.

Sursa: doctorulzilei.ro