Caracaleancă de 47 de ani, fără boli, moartă de COVID

0
755

DSP Olt a raportat sâmbătă, 18 septembrie, trei noi decese din cauza virusului SARS-COV2.

O femeie de 47 de ani, din Caracal, fără alte boli asociate a murit din cauza virusului SARS-COV2. Caracaleanca s-a internat pe 10 septembrie, la Spitalul Municipal Caracal, fiind confirmată cu SARS-COV2. DSP Olt a precizat că femeia nu avea nici boli declarate și nici nu i-au fost descoperite pe perioada cât a stat internată.

Managerul unității medicale din Caracal, medicul Liviu Radu, a precizat că femeia a venit cu afectare pulmonară de peste 80 la sută. Acesta a spus că soacra femeii, deși este trecută de 60 de ani, are șanse mari să scape cu viață, plămânii fiind mai puțin afectați.

„A venit de la început într-o stare foarte gravă, cu afectare pulmonară de 80-90 la sută. Soacra a avut afectare mai mică, de 50-60 la sută, și ea se pare că va scăpa. Soacra are peste 60 de ani. Femeia a murit ieri, am vorbit cu familia,  toți sunt nevaccinați. Familia este din Caracal. Problema este că a stat acasă foarte mult. Protocolul terapeutic este la fel, dar fiecare pacient răspunde într-un fel la tratament. Când afectarea pulmonară este mare, șansele sunt foarte mici. Stau mult acasă. Mai avem familii din Caracal care s-au îmbolnăvit, unele familii cu pretenții, stau mult acasă, refuză să se vaccineze”, a spus managerul de la Spitalul Caracal, medicul Liviu Radu.

Potrivit DSP Olt, cauzele decesului au fost :stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie, AVC ischemic cerebelos stâng și parieto-occipital stâng.

Un alt deces raportat astăzi este cel al unui bărbat de 51 de ani, din mediul rural. Omul s-a stins acasă, după ce a refuzat internarea.

„În data de 15 septembrie 2021, a apelat Serviciul 112 pentru efectuarea unui test Covid 19, cu rezultat pozitiv. A refuzat internarea. Avea comorbidități: hipertensiune arterială, grad II/III, hiponatremie, trombocitopenie, malformație vasculara cerebrală. A murit pe 16 septembrie, decesul survenind la domiciliu”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Cel de al treilea deces este al unui bărbat de 82 de ani, din mediul rural, care a ajuns pe 6 septembrie la Spitalul Caracal, fiind confirmat cu SARS-COV2.

Avea și insuficiență cardiacă congestivă, clasa III, Hipertensiune arterială, grad II, sechele AVC, boală renală cronic. A murit pe 18 septembrie.

De la izbucnirea pandemiei, 406 olteni au murit din cauza COVID.