BOALA de care suferă aproape toţi ROMÂNII! VEZI URGENT dacă și tu ai aceste SIMPTOME

0
455

Mulți români se confruntă cu o afecțiune psihică teribilă. Este vroba despre depresie. Peste 90% din cetăţeni suferă, conform unui studiu recent.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat pe un eşantion de o mie de persoane, 98% dintre români sunt afectaţi de stres, dar mai puţin de jumătate dintre ei se şi tratează.

Locul de muncă este şi nesiguranţa zilei de mâine sunt problemele care îi îngrijorează cel mai mult pe români.

„În România, o problemă destul de importantă este aceea a nesiguranţei locului de muncă, a problemelor financiare şi tocmai de aceea oamenii se stresează foarte mult”, a declarat Cozmin Mihai, psihiatru, Institutul Socola Iaşi, conform clickpentrufemei.ro.

Studiul arată că 78% dintre români sunt stresaţi din cauza locului de muncă, în timp ce 27% au răspuns că problemele din familie sunt cele care le produc nervozitate.

Din păcate, multe dintre persoanele care suferă de depresie nici măcar nu îşi dau seama de acest lucru. Potrivit aceluiaşi studiu, doar jumătate dintre români se şi tratează.

Printre simptomele depresiei se numără: insomnia, apatia, schimbările de dispoziţie, nemulţumirea (simţi că nimic din ce faci nu este bine), pierderea controlului, senzaţia permanentă de oboseală.

Sursa: b1.ro