Asistentă de pe Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Slatina, confirmată cu COVID-19

0
963

300 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost testați pentru coronavirus. Așa s-a descoperit că o asistentă de pe Secția de Anestezie Terapie Intensivă este infectată cu COVID-19.

„Au fost testați aproximativ 300 de angajați ai SJU Slatina (secțiile: Boli Infecțioase, UPU, ATI, Hemodializă etc). În data de 14 mai, laboratorul în care SJU Slatina efectuează aceste analize, a comunicat un rezultat pozitiv pentru o asistentă medicală, angajată a secției ATI, restul analizelor (inclusiv întreaga secție ATI) fiind negative. Angajata a fost prezentă la serviciu în zilele de: 3, 4, 7, 10, 12 mai și nu a prezentat niciun fel de simptome, conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării). În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați către DSP Olt toți contacții direcți ai asistentei, precum și pacienții cu care aceasta a intrat în contact”, a precizat managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea.

Toți cei care au intrat în contact cu asistenta de la ATI vor fi izolați la domiciliu.

„Contacții direcți ai asistentei, angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, asimptomatici în prezent și testați negativ pentru COVID – 19, vor intra într-un program de auto-monitorizare la domiciliu, timp de 14 zile, cu reefectuarea de teste în zilele a VII – a și a XIV – a. Continuitatea programului de lucru, în cadrul secției ATI, nu va fi afectată. Întreg personalul secției ATI a folosit zilnic echipamentele de protecție standard conform protocolului. Ultimul pacient COVID-19, internat în cadrul secției ATI, a fost externat din aceasta secție în data de: 24 aprilie”, a mai spus Rotea.