Aparat nou de radiologie pe Secția de Neonatologie a Spitalului Slatina. CJ Olt asigură cofinanțarea

0
160

Secția de Neonatologie a Spitalului Slatina va avea un nou aparat de radiologie, investiția de peste 100.000 euro fiind realizată prin intermediul proiectului „Prima respirație”, propus de  Asociația Culturală Flower Power. Totodată, CJ Olt va suporta o cofinanțare de 10 la sută, banii fiind aprobați în ședința forului județean de vineri, 11 februarie.

„CJ Olt vine cu o cofinanțare de 10 la sută, este vorba despre un proiect de 640 de mii de lei, în care se cumpără aparatură specifică Neonatologiei pentru nou-născuții care au probleme. Aceste dotări vin în completarea celor pe care noi le avem la Neonatologie”, a spus președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Șeful CJ Olt a dat asigurări că investițiile de la Spitalul Slatina vor continua.

„CJ Olt are două proiecte împreună cu spitalul, de achiziționare de aparatură medicală, unul la UPU Slatina, care este în desfășurare, ne a și venit un computer tomograf nou, proiectul fiind în valoare de un milion de euro. Spitalul are pe Programul Operațional de Infrastructură  Mare, pe acel segment de COVID care a fost deschis încă de anul trecut, un proiect de 8 milioane de euro, care este în derulare, cu aparatură specifică. Totodată, noi am prins pentru anul acesta să continuăm reabilitarea atât a Secției Medicală, cât și Blocul Infantil, deci avem banii prinși să continuăm lucrările. Vom rectifica bugetul și vom prinde bani pentru finalizarea acestor lucrări. Managerul spitalului a stat de vorbă cu constructorii care au licitat, lucrările sunt deja câștigate din anii trecuți, vorbim de un contract multi anual și vor veni să se apuce de lucrări”, a adăugat Oprescu.