Activitatea pe Secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Slatina, paralizată

0
593

Patru angajați ai Secției de Chirurgie Plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost confirmați cu coronavirus. Personalul secției a fost testat, după ce a intrat în contact cu patru pacienți ce au fost descoperiți, la finalul săptămânii trecute, cu virusul SARS-COV2. Așa s-a descoperit că două asistente și două infirmiere sunt infectate.

„În data de 7 iunie, 32 de persoane, angajați ai secției Chirurgie Plastică și ATI, (care au intrat în contact cu pacienții secției Chirurgie Plastică, confirmați Covid – 19), au fost testate pentru depistarea infecției Covid – 19. Din totalul probelor prelevate 28 rezultate au fost negative și patru rezultate pozitive (două asistente și două infirmiere, angajate ale secției Chirurgie Plastică)”, se arată într-un comunicat al SJU Slatina.

Pentru a evita orice risc, SJU Slatina a adoptat următoarele măsuri:

În ceea ce privește pacienții internați în cadrul secției Chirurgie Plastică a SJU Slatina, așa cum vă menționam anterior, din totalul celor 12 probe recoltate:

8 rezultate au fost negative, iar patru pozitive. Întrucât, trei dintre pacienți nu mai necesitau îngrijire de specialitate, în cadrul secției Chirurgie Plastică, au fost mutați în corpul SJU Slatina, dedicat tratării patologiei Covid – 19, iar cel de-al patrulea pacient, a fost transferat la o unitate spitalicească – suport Covid – 19;

Din totalul pacienților, ai căror teste sunt negative, trei au fost externați, urmând ca ceilalți cinci pacienți să fie testați, încă o dată, înainte de externare.

Activitatea pe această secție este paralizată.

„Personalul medical din cadrul secției Chirurgie Plastică va fi retestat peste 7 zile și își desfășoară activitatea cu numărul strict necesar pentru tratarea celor cinci pacienți internați. De asemenea, cu excepția colegilor care asigură derularea activității în cadrul secției, restul se află în izolare la domiciliu. Internările aferente Chirurgiei Plastice se fac exclusiv prin intermediul secției Chirurgie Generală sau se transferă către alte unități spitalicești. Accesul personalului în secția Chirurgie Plastică se face folosind o ieșire separată, cu flux distinct de restul spitalului, iar comunicarea cu secțiile învecinate a fost blocată”, se mai arată în comunicatul unității medicale din Slatina.

În total, pe Secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Slatina sunt opt cazuri confirmate cu COVID-19, din care patru sunt pacienți, iar patru sunt angajați. Anterior, la nivelul unității medicale au mai fost confirmate alte șapte cazuri în rândul personalului medical, pe Secția de Boli Infecțioase, ATI și Cardiologie.