150 de elevi din nouă judeţe se vor întrece în cunoștințe de anatomie, la Slatina

0
184

Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, va găzdui, sâmbătă, 11 mai, cea de-a VIII-a ediție a Concursului interjudeţean de anatomie ,, Medicii de mâine”. Evenimentul este organizat la iniţiativa profesorilor de biologie din şcoală, coordonator  prof. Mihai Mariana și Pîrvu Gianina Isabela, și cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt.

 Concursul reunește 150 de elevi din nouă județe: Argeş, Arad, București, Brașov, Dolj, Gorj, Teleorman, Neamț și Olt. La ediția din acest an și-au anunțat prezența reprezentanți ai ISJ Olt, Primăria Slatina, Spitalul Județean, Crucea Roșie si Universității din Craiova. Concursul vizează elevii de gimnaziu şi liceu pasionaţi de biologie, care doresc sa urmeze o carieră în domeniul medical.

Pot participa pentru secţiunea gimnaziu, elevi din clasa a VII-a si a VIII-a (materia studiindu-se în clasa a VII-a), iar pentru secţiunea liceu elevii din clasele a XI-a si a XII-a (materia studiindu-se în clasa a XI-a).

Elevii premiați în funcție de punctajul obținut pot primi atlase anatomice, stetoscoape și medalii de aur, argint, bronz. Mențiuni se acordă la 20 % din participanți, iar 40% vor primi medalii. Elevii de la secțiunea liceu ce obțin premii, respectiv mențiuni  pot desfășura o zi de practică în Spitalul Județean conform protocolului încheiat între cele două instituții. Pentru ambele secțiunii, elevii premianți beneficiază de un curs gratuit de prim-ajutor susținut de către Crucea Roșie Slatina. Acest concurs reprezentativ pentru județul nostru este posibil datorită sponsorilor interesați de promovarea performanței: Primăria Slatina,  Editura Hoffman și SC Natural SRL.