Voiculescu vrea cazierul judiciar în mod gratuit și în formă electronică

0
210

Un proiect de lege depus la Camera Deputaților de deputații PNL George Tuţă şi Sebastian Burduja propune ca cetățenii sau firmele să poate primi de la instituțiile statului cazierul judiciar în mod gratuit și în formă electronică. Această inițiativă legislativă beneficiază și de sprijinul senatorului Liviu Voiculescu:

Conform unei statistici, peste 2 milioane de români solicită anual cazierul judiciar, iar în prezent demersurile pentru obținerea documentului se fac la ghișeele Poliției. Pentru a pune mecanismele de digitalizare în slujba cetățenilor, obiectiv prioritar al partidului Național Liberal, și a simplifica obţinerea certificatului de cazier judiciar, deputații PNL George Tuţă şi Sebastian Burduja au propus printr-o inițiativă legislativă ca cetățenii sau firmele să poate primi de la instituțiile statului cazierul judiciar în mod gratuit și în formă electronică. 

Alături de peste 70 de colegi parlamentari, mi-am declarat prin semnătură sprijinul pentru susținerea acestei inițiative legislative, care a fost înregistrată pentru dezbateri și aprobare la Camera Deputaților. Dacă va fi aprobată, procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar se vor stabili în termen de 3 luni, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Cercetării.” a precizat liberalul.