Voiculescu: ”Guvernul va continua și în acest an programele de sprijinire a categoriilor vulnerabile”

0
93
Potrivit senatorului de Olt Liviu Voiculescu, Guvernul va continua și în acest an programele de sprijinire a categoriilor vulnerabile. Pe lângă cele vechi, sunt și câteva programe noi adresate mamelor cu nou-născuți provenite din medii dezavantajate dar și pentru cursuri de reconversie profesională și subvenționarea locurilor de muncă destinate tinerilor șomeri din mediul rural:
A fost deja aprobată schema de ajutorare pentru plata facturilor la energie, prin care beneficiarii vor primi în lunile februarie și septembrie câte 700 lei. 
Programul “Sprijin pentru România” a primit finanțare pentru 2023, iar beneficiarii vor continua să primească, la două luni, câte 250 lei pentru achiziția de alimente și mâncare caldă.
 Elevii din medii defavorizate vor primi un ajutor de 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte, pe parcursul anului școlar 2022-2023. 
Anul 2023 aduce și câteva programe noi, precum cel prin care mamele cu nou-născuți, provenite din medii dezavantajate, vor primi tichet social de 2.000 lei. 
Printr-un alt program nou, se vor finanța cursuri de reconversie profesională și vor fi subvenționate locurile de muncă destinate tinerilor șomeri din mediul rural.” a transmis Voiculescu.