Stănescu: ”PSD a arătat că este nevoie de un nou model fiscal”

1
103

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susține că PSD ar fi vrut ca în pachetul agreat să fie prinsă și supraimpozitarea pensiilor speciale, a veniturilor salariale foarte mari și a supraprofitului generat în pandemie, însă colegii de coaliție s-au opus.

PSD va fi mereu susținătorul și promotorul unei viziuni mai echitabile și mai corecte în societatea românească. În ultima perioadă, atât în cadrul coaliției, cât și în spațiul public, am insistat cu argumente puternice că zona fiscală poate fi regândită pentru a mări veniturile bugetare.

Astfel, PSD a arătat că este nevoie de un nou model fiscal. Acesta trebuie să promoveze principii de protecție mai bună a celor vulnerabili și să elimine cât mai multe excepții fiscale. De-a lungul timpului, acestea nu au făcut decât să adâncească inegalitatea și să ofere unora un tratament preferențial, care nu se justifică.

Veniturile noastre fiscale sunt, oricum, printre cele mai reduse din UE. Nu-i putem ajuta pe cei mai mulți dintre români, dacă unii au privilegii fiscale mari, iar alții se supun unui regim de impozitare normal.

Măsurile pe care coaliția de guvernare le-a agreat sunt dovada clară că PSD nu a aruncat nici vorbe-n vânt și nici nu a fluturat principii. Solidaritatea și o mai mare echitate ne vor asigura nu doar stabilitatea socială, dar și pe cea politică și economică.

Am fi vrut ca în pachetul agreat să prindem și supraimpozitarea pensiilor speciale, a veniturilor salariale foarte mari și a supraprofitului generat în pandemie.

Însă, chiar dacă colegii de coaliție s-au opus, este crucial că am arătat românilor că există la nivelul coaliției resurse de voință politică care să ne permită să luăm decizii mult mai corecte, decât cele care funcționează în prezent.

Am demonstrat că putem trece peste limitele de natură ideologică, politică sau electorală și că împreună suntem de acord să răspundem mai bine nevoilor românilor decât propriilor noastre agende politice.

Măsurile fiscale pe care le-am convenit nu fac decât să protejeze mai bine veniturile celor mai vulnerabili dintre noi. Este o dovadă de maturitate și responsabilitate politică.”, scrie Paul Stănescu.

1 COMENTARIU

  1. Sincer sa fiu, dle senator PSD de Olt, in gandirea ingusta a domniei tale venita din campurile agricole ale com. Visina, judetul Olt, referitoare la economie, in general dar si la masuri fiscale, in special, isi are loc, surprinzator, ceea ce ai debitat, formulat (citit) scris in acest articol.
    Ca secretar general al PSD, partid in care multa lume si-a pus mari sperante dar, din pacate, a dezamagit din ce in ce mai mult, sunteti la mijlocul ipocriziei politice binecunoscute in care masurile CARE TREBUIAU LUATE nu au fost acceptate de partenerii de coalitie iar cele CARE TREBUIE LUATE sunt amanate ,,progresiv,, CU VOIA VOASTRA, A PeeSeeDee, PANA VETI TRECE IN OPOZITIE. Si atunci, va veti lamenta :,,AM VRUT DAR NU S-A PUTUT,,….
    Intr-un fel asta se mai numeste si LASITATE POLITICA sau, popular,, BATAIE DE JOC la adresa cetatenilor, mai ales a celor votanti ai PSD (OLT)….
    Inchei, dom”le senator ,,agricol,, PSD de Olt: ,,sunt scarbit,, parafrazand un mare jucator si antrenor de fotbal care s-a retras din ,,toate,, la numai 53 de ani!!!
    Apropos : domnia ta (cat) mai ai de gand sa continui ipocrizia si lasitatea politica ca .. O DOVADA DE MATURITAE SI RESPONSABILITATE POLITICA,,?

Comments are closed.