Stănescu: Ciolacu poate rămâne lider al PSD și dacă pierde

0
329

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susține că în cadrul Consiliului Național și în cadrul Congresului PSD se va alege candidatul la prezidențiale. Stănescu arată faptul că Marcel Ciolacu este principalul favorit să fie candidat al PSD și îi transmite un semnal foarte interesant spunând că nu va fi mazilit din fruntea PSD, dacă va pierde alegerile prezidențiale. Stănescu face trimitere la istoria ultimilor 20 de ani, atunci când liderii PSD au fost maziliți de partid, după ce au pierdut alegerile prezidențiale.

Ne dorim un coleg de-al nostru care să aibă potențial să câștige alegerile prezidențiale. Nu poți să duci pe cineva să candideze la ceva, dacă aceea persoană nu-și dorește. Noi vrem să câltigăm alegerile prezidențiale. Vă rog să ne lăsați să ne consultăm între noi la Consiliul Național. Sunt lucruri mai strânse pe care trebuie să le discutăm între noi (…) Sigur, din toate analizele sociologice realizate până acum, Marcel Ciolacu stă cel mai bine și este cel mai bine plasat să câștige alegerile prezidențiale”, a declarat Paul Stănescu.

Întrebat dacă ar fi un semn de slăbiciune ca liderul PSD să nu candideze la prezidențiale, Stănescu a spus că partidul își dorește să meargă cu aceea persoană care asigură cele mai bune șanse de câștig.

Nu ar fi un semn de slăbiciune pentru că ne dorim să câștigăm președinția României. Am mai trăit în ultimii 20 de ani tot felul de experiențe, au fost experiențe triste pentru PSD.

Avem de făcut discuțiile între noi. Din discuțiile pe care le-am avut până acum, inclusiv cu președintele partidului, Congresul ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii august.”, a mai spus Stănescu.

Stănescu: Ciolacu poate rămâne lider al PSD și dacă pierde

Secretarul general al PSD consideră că Marcel Ciolacu, dacă va pierde alegerile prezidențiale, nu va avea soarta celorlalți lideri PSD și nu va fi mazilit de către partid.

Eu cred că nu (va pleca din fruntea PSD n.r)  pentru că Marcel Ciolacu a fost singurul lider al PSD care a avut o relație foarte bună cu toți liderii PSD. În orice scenariu, Marcel Ciolacu poate rămâne președinte al PSD.”, a mai spus Stănescu.

Secretarul general al PSD a explicat că, inclusiv după alegeri, va fi nevoie de stabilitate, de aceea este posibilă o nouă guvernare alături de PNL. De asemenea, PSD și PNL vor încerca să nu-și destabilizeze partidele, tocmai pentru a putea asigura o guvernare fără turbulențe.

Sursă: stiripesurse.ro