S-a închis circulația pe Valea Oltului! Care sunt rutele alternative puse la dispoziția șoferilor

0
283

Circulația rutieră pe Valea Oltului se închide începând de astăzi și până pe 9 august, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru a se efectuate lucrări pe versanți, acțiuni ce sunt premergătoare construcției autostrăzii Sibiu – Pitești. Potrivit oficialilor, circulația va fi oprită doar pe parcursul zilei, datorită faptului că se vor face lucrări de defrișare iar acest lucru pune în pericol participanții la trafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în perioada 08 iulie – 09 august a.c., pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, se va institui măsura de închidere a circulației rutiere, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versant, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești. În acest interval de timp, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare, autoritățile punându-le la dispoziția șoferilor.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone, aflate în tranzit:

  • Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:
    București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7;
  • Pentru relația Pitești – Brașov și retur: Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov;
  • Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur: București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1.
  • – București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1;
  • – București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1.
  • Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

Intervalul în care se ridică restricția pentru riverani

Participanții la trafic sunt rugați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur;
  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur.

În perioada restricției de circulație, au fost stabilite intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00, în care executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

De asemenea, tot sub supravegherea constructorului, pe perioada instituirii închiderii circulației pe sectorul de drum menționat anterior, va fi permis accesul autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și autovehiculelor speciale de transport pacienți. Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone”, arată Poliția Română.
Sursă: bugetul.ro