Siminica Mirea, revoltată după ce primarii social-democrați au primit cei puțini bani din Fondul de Rezervă

0
90

Siminica Mirea, senator de Olt, este revoltată după ce primarii social-democrați au primit mai puțini bani, în comparație cu ceilalți primari din România, în urma alocărilor din Fondul de Rezervă. Parlamentarul consideră că: ”primarii social-democrați nu au greșit cu nimic și nu merită să fie lăsați de izbeliște!”:

”Din nefericire, această alocare guvernamentală sfidează, fără dar și poate, alegerile democratice ale cetățenilor, organizate anul trecut. În acest sens, peste o mie de comunități locale sunt lăsate fără sprijin financiar, aflându-se în imposibilitatea finanțării proiectelor locale, pe motiv că au votat PSD.
Nu există niciun motiv corect și drept care poate justifica diferențele acestea enorme de alocare, de până la zece ori mai mari în favoarea primăriilor conduse de liberali!
Fondurile distribuite de Guvern din Fondul de Rezervă sunt mult mai reduse decât cele solicitate pe hârtie de către administrațiile locale. Acest lucru nu este o noutate, întrucât alocările din partea Guvernului finanțează, în fiecare an, numai o mică parte din cheltuielile necesare și urgente ale administrațiilor locale.
Un lucru e cert: Guvernul a ales să folosească fondul de urgență, aflat la dispoziția sa, într-un mod complet discreționar, incorect și netransparent. Oamenii nu au greșit cu nimic!” a declarat social-democratul.