Siminica Mirea: ”Respingerea proiectului legislativ privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă reprezintă o reușită!”

0
128

Senatorii au dezbătut și votat, miercuri, proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. Pe marginea acestui subiect, senatorul de Olt, Siminica Mirea, a făcut următoarea declarație:

PSD a amintit încă de la început că nu va vota inițiativa creată de cei din coaliție, aceasta reprezentând o reglementare neconstituțională, care ulterior ar fi dat naștere unor grave discriminări între angajații din sectorul public și cei de la privat.

 Proiectul de lege ar fi produs, în mod real, un dezechilibru grav în sectoarele critice din prima linie în combaterea pandemiei COVID, iar în acest sens era imposibil de evitat o imensă catastrofă sanitară.
 Toți senatorii social-democrați au votat împotriva acestui demers! Sprijinim recomandările UE privind controlul pandemiei, dar fără derapaje care adâncesc criza din sistemul medical.” a precizat social-democratul.

Legea nu a strâns suficente voturi pentru a fi adoptată. Senatul este prima cameră sesizată. Proiectul merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.