Șeful CJ Olt, Marius Oprescu: Ne-am oprit bani pentru facturi, să nu blocăm activitatea spitalului sau a DGASPC

0
1006

Autoritățile nu au găsit o soluție pentru facturile enorme ce pun presiune pe instituțiile publice. Primării, spitale, unități de învățământ constată că facturile au crescut de câteva ori, bugetele pentru plata utilităților fiind acum cu mult depășite față de perioadă similară a anului trecut.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că sunt prevăzuți bani pentru plata facturilor, pentru a nu fi blocată activitatea la Spitalul Județean de Urgență Slatina sau la DGASPC Olt.

„Din păcate, în Coaliție nu s-a ajuns la un consens, cum trebuie să arate aceste reduci de facturi sau plafonare de prețuri până la venirea primăverii. Înțeleg că măsurile sunt pe termen scurt, pe termen lung cred că măsurile rămân aceleași, crearea unei independențe energetice a României, iar acest lucru trebuie să intre într-un plan strategic. Încercăm să ținem aceste lucruri sub control. CJ Olt a oprit bani în buget ca să facă față acestor creșteri de facturi. Ne am bucura să se intervină prin măsuri, iar acești bani să-i folosim în altă parte, spre exemplu, la investiții și nu să plătim aceste facturi. Trebuie să ținem cont de aceste lucruri, ne-am oprit bani să nu blocăm activitatea, nici a spitalului, nici a DGASPC. Au venit o parte din facturi, sunt pentru perioade din urmă, nu sunt pentru perioada curentă, de la 1 ianuarie vor crește prețurile cu adevărat la energie, sperăm până atunci să avem niște măsuri luate de Guvern”, a spus Oprescu, la finalul săptămânii trecute.