Şeful ALDE Olt, Mihai Niță, părăsește grupul ALDE

0
565

Preşedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, a declarat că urmează să părăsească grupul partidului din Camera Deputaţilor şi, alături de alţi colegi, să înfiinţeze un nou grup. El a reclamat excluderile celor trei parlamentari, decise vineri. În plus, Niță declară că este posibil să își caute un alt partid.

Parlamentarul de Olt a declarat că şi el se număra printre cei propuşi pentru excluderea din partid, însă cei din conducerea ALDE s-au gândit să nu piardă grupul din Camera Deputaţilor.

„Au fost trei radieri din partid, vineri. Astăzi, mâine, poimâine, poate mai urmează două-trei. Asta este poziţia domnului Tăriceanu, creează un scut în jurul domnului Chiţoiu. Eu sunt unul dintre vicepreşedinţii care au tras semnalul de alarmă, cerând demisia lui Chiţoiu. S-a luat măsura cu colegii mei, vineri, şi s-au gândit că pe mine şi pe alţi colegi ne pot întoarce. În primă fază, am fost propuşi pentru excludere mai mulţi, printre care şi eu. Dar, s-au gândit că mă pot întoarce în aşa fel încât să nu se desfiinţeze grupul de la Camera Deputaţilor”, a declarat Mihai Niţă.

Şeful ALDE Olt a precizat că urmează să părăsească grupul partidului din Camera Deputaţilor şi, alături de alţi deputaţi, să înfiinţeze un grup separat.

„Este posibil ca, astăzi sau mâine, eu şi alţi colegi să ne retragem din grup şi atunci se va desfiinţa grupul ALDE din Camera Deputaţilor. Poţi să faci parte dintr-un grup fără să fii parte din partidul respectiv şi la fel poţi să nu faci parte din grup, dar să fii membru de partid. Este o chestiune de timp. Din toate discuţiile purtate, o să fim zece deputaţi, în aşa fel încât noi să înfiinţăm un nou grup”, a mai declarat Niţă.

Întrebat de situaţia din organizaţia judeţeană, parlamentarul a declarat că există posibilitatea să-şi continue activitatea într-un alt partid.

„În această perioadă, trebuie să găsim soluţii să ţinem oamenii aproape pentru că, într-adevăr sunt discuţii mari. Trebuie să fim pregătiţi să continuăm activitatea ori pe partidul ALDE sau, dacă nu, pe un alt partid”, a precizat Niţă.

Sursa: realitatea.net